Henter indhold...
AlderBisidderkorps

DRC Dansk Flygtningehjælp


Hvad er en bisidder?
En bisidder er en person, som tager med til samtaler hos f.eks. myndigheder, hvor bisidderen fungerer som et ekstra par øjne og ører i en situation, hvor der kan være mange detaljer at holde styr på. Under mødet er det bisidderens opgave at hjælpe dig med at få overblik over din sag og støtte dig til at få en god dialog med myndighederne. De frivillige bisiddere har tavshedspligt. Det vil sige, at alt du fortæller, bliver behandlet fortroligt indenfor lovens rammer. Det er gratis at få en bisidder med. 

Hvornår kan du få en bisidder med?
Du kan få en bisidder med til det meste. Det gælder både i sager om udlændinge- og socialret, herunder til samtaler i kommunalt regi, i Udlændingestyrelsen, i Familieretshuset, i Sundhedsvæsenet m.m.

Nogen ønsker en bisidder til enkeltstående samtaler, mens andre ønsker en bisidder, som kan være en støtte i sager over længere tid. Vi bestræber os altid på, at det er den samme bisidder, der tager med, hvis der er tale om et længere forløb.

Hvordan foregår det i praksis?                                                                        Kontakt os:
Du ringer eller skriver til os fordi, du gerne vil have en frivillig med til en samtale. Det kan for eksempel være i kommunen, Udlændingestyrelsen eller Familieretshuset. Du kan kontekte os på mail bisidder@drc.ngo eller tlf. +45 60268002

Vi finder en frivillig bisidder til dig:
Vi finder en frivillig bisidder, der gerne vil hjælpe dig. Han/hun kontakter dig 1-3 hverdage, efter du har henvendt dig til os. Du aftaler med bisidder, hvor og hvornår I kan mødes og forberede jer til samtalen hos myndighederne.

I forbereder samtalen:
Når du og bisidderen mødes, gennemgår I de dokumenter, du har med. Bisidderen hjælper dig med at blive godt forberedt til samtalen, få styr på papirer og formularer.

Samtalen:
Under samtalen holder bisidderen sig i baggrunden. Du skal selv fortælle om din sag og svare på de spørgsmål, der bliver stillet. Bisidderen lytter med, tager noter og hjælper dig med at få stillet de spørgsmål, du gerne vil have svar på. Når mødet er slut, taler du med bisidderen om, hvordan samtalen gik, og hvad der videre skal ske.


Tilbuddet er til dig, som...

  • Har flygtninge- eller etnisk minoritetsbaggrund.

Du kan få en bisidder med til det meste. Det gælder både i sager om udlændinge- og socialret, herunder til samtaler i kommunalt regi, i Udlændingestyrelsen, i Familieretshuset, i Sundhedsvæsenet mm.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aalborg Kommune administreres af De Frivilliges Hus - Aalborg

De Frivilliges Hus - Aalborg Aalborg Kommune
Top